Menu

Projekt "Bliv på banen"

 

 Projektbeskrivelse
Skagen Idræts Klubs (SIKs) ungdomstrænerer, har påbegyndt et projekt som handler om at holde de unge mennesker på banen.

”Bliv på banen” handler om at de unge skal blive på fodboldbanen, dels fordi det er sundt, sjovt og godt for den fysiske tilstand. Derudover har den sociale del en positiv indvirkning i forhold til mange af livets valg fremadrettet.

”Bliv på banen” handler også om at de unge mennesker skal tage de rigtige valg udenfor fodbold banen. Fravalg af alt det som kan lurer i dagligdagen som stoffer, kriminalitet og vold. 

 Målgruppe
Projektet henvender sig til børn og unge - U13 - U15 piger samt U12 - U13 - U14 - U15 - U17 drenge. U13* til og med U17 er børn og unge opdelt efter alder ved turneringsåret start.

*(U Ungdom - under 13 år)

 Mål
Vi vil skabe et miljø hvor vi sætter nye højder for udviklingen af fællesskabet og klubånd, hvor vi i langt højere grad inddrager såvel de frivillige ledere, de unge fodboldspillere og forældrene i dagligdagen.

Vi ønsker på den korte bane at skabe et samlingssted hvor sammenhold, unikke kammeratskaber bindes sammen på tværs af alder og køn, fordi vi herigennem tror på at det sammenhold kan være en styrke også uden for fodboldbanen. Et sammenhold hvor den store naturligt tager sig af den mindre og måske omvendt og herigennem helt naturligt hjælper hinanden med at tage de rigtige valg på ”livsbanen”.

 Formål
At - give børn og unge en ekstra styrke i bestræbelserne på at holde dem på banen.

Vi tror bl.a. på at vores projekt og delprojekt med det fælles formål at spille fodbold og bakke hinanden op, i med og modgang uanset alder og køn vil være en stor hjælp til at fastholde dem på den sunde bane.

 Projektindhold
På den lange bane er det vores ambition at Skagen Idræts Klub (SIK) kan tilbyde:

  • Lektiecafe/hjælp et par gange om uge, inden man går ud til træning.
  • Et samarbejde mellem SIK og Erhvervslivet i Skagen, med en mulighed for at give de unge mennesker nogle foredrag, virksomhedsbesøg og lign. i forbindelse med valg uddannelse og livsbane.

Vi kan som klub via en god, solid og social fodboldopvækst, med sparring fra erhvervet bidrage til, at når de unge mennesker står og skal vælge livets vej efter endt uddannelse vil tænke på Skagen som en mulighed og dermed indirekte være med til at få  familier til vores lokale samfund.

  • Tilbyder et ”værested” hvor man som ung naturligt søger hen hvis man bare trænger til at ”hænge ud” spille en gang bordtennis, kortspil eller lign med ligestillede kammerater uanset alder og køn.

Vi ønsker kort og godt at skabe et værested som ungdommen vælger på grund af den positive ”spiral”, et værested som de selv engang godt kunne tænke sig at se Deres børn vokser op i.

 Fælles arrangementer
Allerede nu er der påbegyndt fælles arrangementer som:

  • Fodboldturnering på tværs af alder og køn.
  • Champions Legue aftner i klubhuset.
  • Fællesspisninger efter træning og kamp.
  • Fælles træning med spillere fra de forskellige årgange.

Dette for at styrke det enkelte individs tekniske og sociale færdigheder og dermed give den enkelte spiller tro på sine egne evner. At blande årgangene skal endnu engang være med til at give fællesskabet, det at man har nogen at se op til eller nogen man gerne vil ”passe på”, hjælpe med give et venligt puf i den rigtige retning.

nyheder 11. november kl. 12:32
DBU Fodboldskole 2023 afvikles i påsken. DBU Fodboldskole 2023 afvikles i påsken.
nyheder
05. august kl. 13:55 Træningstider 2022
nyheder
08. juli kl. 20:26 Fodboldskole 2022
Nyheder SIK
10. juni kl. 13:01 Ny bestyrelse i Skagen IK
nyheder
10. juni kl. 12:57 Ny bestyrelse i Skagen IK
Nyheder SIK
02. maj kl. 19:01 Årets træner Peter Gaardestrup
Nyheder SIK
02. maj kl. 08:00 Årsberetning fra Ungdomsudvalget
Nyheder SIK
01. maj kl. 08:27 Pigeraketten besøgte Skagen
Nyheder SIK
01. maj kl. 08:15 Generalforsamling 2022 - Formandens beretning
;
;
Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig.
Læs vores cookie- og privatlivspolitik