Menu

Historie

image

 

Vanskelig start. 

Det var noget af en svær fødsel SIK havde i 1945. S.B. - Skagen Boldklub havde eksisteret siden 1904 og i 1937 startede en udbrydergruppe fra klubben F.I.K. - Fiskernes Idræts Klub. Årsagen var, at man var temmelig utilfredse med forholdene i S.B. og der var rigelig tid til det organisatoriske, idet fiskeriet var dårligt og mange derfor var hjemmegående.

Gennem årene blev der udkæmpet mange bitre kampe mellem de to klubber, men i 1943 begyndte der så småt at spores en forligs tone mellem klubberne - især fordi den ene klub blev den andens banemand.

S.B. slog F.I.K. i et vigtigt lokalopgør, der spolerede F.I.K.´s ellers sikre oprykning til den daværende mellemrække. Uden helt at sammenligne forholdet mellem Øst- og Vesttyskland for år tilbage skulle man helt frem til 1945 inden "muren" faldt.

Der blev indkaldt til generalforsamling i de to klubber, men det førte intet med sig – afstanden var simpelthen for stor. Dog blev der oprettet et samarbejdsudvalg. Dette arbejdede energisk i nogle måneder og omsider kunne der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i de to klubber.

De ekstraordinære generalforsamlinger blev holdt den 26. juli. S.B. holdt til på Sømandshjemmet og F.I.K. på Afholdshotellet.

Fiskerne blev straks enige om sammenlægningen, medens man i S.B. var uenige om et enkelt punkt. En energisk indgriben fra samarbejdsudvalgets side glattede dog uoverensstemmelserne ud, således at man enedes om at indkalde til endnu en ekstraordinær generalforsamling dagen efter.

undefined

Vi bruger cookies, for at gøre oplevelsen bedre for dig.
Læs vores cookie- og privatlivspolitik